
Potravinářský zpravodaj
Potravinářský zpravodaj se začal vydávat v roce 2000 – po vzniku Potravinářské komory ČR. A to jako oficiální titul Potravinářské komory České republiky od roku 2000 do roku 2007. Tento list se významně podílel na vědomí o dění v PK ČR a na posilování členské základny celé Komory, ale také na vážnosti u státní správy a Parlamentu České republiky. Od roku 2008 je to nezávislé periodikum s 8 vydáními za rok. Svoji prestiž si udržuje i nadále a patří k velmi oblíbeným titulům čteným v celém potravinářském průmyslu, převahou jejich dodavatelů, ale také potravinářským obchodem. Významnými čtenáři jsou vedoucí manažeři obchodních řetězců a nákupčí. Čestnými a pravidelnými odběrateli jsou odborné útvary Ministerstev zemědělství, zdravotnictví, životního prostředí, ale i další organizace spravující průmysl a obchod. Má novinovou formu formátu A3 a je plnobarevný. Vychází 8krát v roce, 4krát s přílohou Řeznicko/uzenářské noviny.
V listu najdete aktuální informace:
- z oblasti ekonomiky a obchodních podmínek výroby a prodeje potravin
- o legislativních podmínkách výroby, obchodu a oběhu potravin, značka KLASA
- z oblasti zásahů státní správy v odvětvích zemědělství a potravinářský průmysl
- o nových technologiích a technice využívané při výrobě potravin
- o trendech směřujících k bezpečnosti potravin a jejich jakosti
- z potravinářské politiky tuzemské a Evropské unie, ale i světa
- o činnosti Potravinářské komory České republiky
- o potravinářských veletrzích a výstavách u nás i ve světě
- o potravinářském školství, vědě a výzkumu, životním prostředí
- ze života odborně sdružených společenstev a svazů vyrábějících potraviny
- o významných osobnostech v potravinářském průmyslu a obchodu
- odborné články a statistické potravinářské informace
- společenská rubrika
- inzerce a PR články
List je mediálním partnerem řady významných potravinářských a společenských akcí:
- Retail Summit
- Světový den mléka
- Víno roku
- Dny chleba v Pardubicích
- Konference řezníků a uzenářů Meating v Brně
- Světový den chleba
- spolu s časopisem Potravinářská Revue je hlavním partnerem soutěže Dobrý potravinářský výrobek Česká chuťovka
- je mediálním partnerem veletrhu SALIMA v Brně (každý druhý rok)
Termíny vydání na rok 2023
1/2023 | 2/2023 | 3/2023 | 4/2023 | 5/2023 | 6/2023 | 7/2023 | 8/2023 |
---|---|---|---|---|---|---|---|
17. 01. 2023 | 28. 2. 2023 | 11. 04. 2023 | 30. 05. 2023 | 25. 07. 2023 | 12. 09. 2023 | 31. 10. 2023 | 12. 12. 2023 |
Uzávěrky čísel vždy 14 dnů před datem vydání
Ceník inzerce
Velikost a umístění | Provedení modrá-černá (Kč) | Plnobarevné provedení (Kč) |
---|---|---|
1/1 zadní strana | 65 000,- | 75 000,- |
1/1 uvnitř listu | 60 000,- | 65 000,- |
1/2 zadní strana | 32 000,- | 38 000,- |
1/2 uvnitř listu | 30 000,- | 33 000,- |
1/4 zadní strana | 16 200,- | 20 000,- |
1/4 uvnitř listu | 15 000,- | 18 000,- |
1/8 uvnitř listu | 8 100,- | 10 000,- |
Ceny uvedeny bez DPH
Technické parametry listu

Rozměr titulu:
A3
Způsob tisku:
čtyřbarevný ofset
Tisková data:
tiskové PDF s ořezovými značkami,
pouze v barevném prostoru CMYK
Tiskový rastr:
150 LPI
Rozlišení:
300–400 DPI